Tuesday , April 16 2024

Pinto – Short songs about longing is better than long songs about shortcomings

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Krusty Stills / Dead Frog, betyg: 7]

Detta är Göteborgaren Pintos, eller Andreas Magnusson som han egentligen heter, andra platta. Tidigare kunde vi höra honom i altcountybandet Hanif, men nu har han rundat till kanterna, blivit mjukare och drar sig mer mot singer/songwriter- eller kanske till och med mespop-hållet. Grunden är soft gitarrpop med försiktig sång som kryddas med såväl stråkar, tamburin, orgel och lite annat. Ibland höjs tempot och attacken, men aldrig så man behöver ducka. Det här är snäll och lättlyssnad musik, som dock aldrig blir banal. Tvärtom känns den innerlig och ärlig. Jag faller inte pladask men jag kommer sannolikt låna de 14 låtarna flera lyssningar framöver.

Det går att dra paralleller till Simon & Garfunkel, eller varför inte Bishop Allen och The Shins som artisten själv nämner. Nästa gång mitt hjärta krossas är detta förmodligen en skiva som jag kommer att plocka fram.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …