Tuesday , December 5 2023

El Perro Del Mar – Love Is Not Pop

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Licking Fingers / Playground, betyg: 6]

Sarah Assbrings tredje skiva som El Perro Del Mar får väl kallas album trots att den bara innehåller sju låtar och är dryga halvtimmen. Vad man ska kalla musiken brottas jag fortfarande med efter tio genomlyssningar. Soft pop? Organisk electronica? Göteborgsk soul?

Hursomhelst bjuder hon på riktigt angenäm lyssning där hennes mjuka musik smyger runt, gluttar runt hörnet, lyfter på kuddar och tassar omkring i huset. Gillar man sin loungepop skör och sval, fast ändå svängig är “Love is not pop” en trevlig kompanjon. Själv kan jag sakna lite hetta och temperament, något som gör att musiken blir mer än bara en skön bakgrund att flyta omkring i. Det är dock rätt skönt att befinna sig i hennes värld och ser man till helheten snarare än omedelbara hittar är detta en skiva som är lätt att bli vän med.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …