Wednesday , April 17 2024

Nutid – Nutid

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Toomanynotes / Border, betyg: 5]

Vad blir det om man sätter ihop en skånsk indiepoppare och en…tja, indiekeyboardist? Det naturliga svaret borde vara musik som är “indie to the bone”, men inte denna gång. För när Alf (“Gröna linjen”) och Åsa Jacobsson (spelat med Marit Bergman med flera) sätter ihop ett tvåmannaband blir det istället instrumental sagomusik bestående av mjuka pianotoner, gitarrplock och andra små stämningsljud som skapar en egen liten värld av skogar, ängar och vildvuxna blommor.

Bandnamnet kan vara det sämsta sedan kriget -27 mellan Värna och Björs och omslaget är även det anskrämligt, med de två musikerna stående på knä i en båt som är inklippt bland pappersvågor, stelt stirrandes uppåt himlavalvet.

Lyckligtvis är musiken behagligare, och även om jag inte riktigt vet vad jag ska ha skivan till bjuder den ganska trevlig lyssning för stunden.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …