Adiam Dymott – Adiam Dymott

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Razzia / Bonnier Amigo, betyg: 7]

När man siar om vem som får 2009 års stora svenska genombrott ligger Adiam Dymott bra till. Det är en 26-årig Stockholmstjej som under våren har gått på A-rotation med sin singeln “Miss you” och nu är alltså även debutalbumet ute.

Första gången de flesta hörde talas om Adiam Dymott var när Razzia Records ifjol släppte sin samlingsplatta “There´s a razzia going on Vol.1”. Förutom artister som Hello Saferide, Jonna Lee, Timo Räisänen, Mange Schmidt och Maia Hirasawa medverkade också en dittills okänd artist. Hon hette Adiam Dymott och sjöng en låt som hette “Memory Loss” och kan beskrivas som ” sval och vemodig indiepop med 60-talssoul och dansgolvsvänligt rocksväng”. Många tyckte att det var skivans vassaste spår.

Nästa stora hype kom på P3 Guld-galan där hon framförde sin nya låt “Miss you”. Det var första gången hon uppträdde live, vilket var svårt att tro eftersom hon fullkomligt knockade publiken. Efter det hoppade singeln upp som etta på iTunes-listan och videon började snurra på både ZTV och MTV, och så var snacket igång.

Adiam Dymott har alltid haft ett stort musikintresse men inte känt det där riktiga suget att själv försöka bli artist. Hemma lyssnades det mycket på 60-talssoul, men själv föredrog Adiam hip hop-artister som The Notorious B.I.G och Wu-Tang Clan. Snart upptäckte hon även lite rockigare band som Nirvana och Garbage. Och det är snarare de influenserna man hör på debutplattan som släpptes i mars. Albumet producerades av Thomas Rusiak och bjuder på soulfull rock´n´roll med popmelodier och hög partystämning. Tunga rytmer, pop och rock blandas och inramas av vassa elgitarrer. Det låter tufft men ändå melodiöst och lättlyssnat. Mycket attityd och kraft, men lyckligtvis tillräckligt starka låtar för att backa upp det hela så det inte bara blir tomma poser.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …