Wednesday , June 12 2024

Filthy Dukes – Nonsense In The Dark

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Fiction / Bonnier, betyg: 6]

Konstellationen Filthy Dukes langar på debutplattan “Nonsense In The Dark” upp ett pärlband av dansriktig clubwear av senaste snitt. Tungt, gungande och sprakande elektriskt. Och samtidigt rejält retro. Bandet har lyckats leta upp originalutrustning som tillhört självaste Conny Plank och spelat in plattan uteslutande med analog teknik. Mest lyckat blir det i Vince Clark doftande “Messages” och stenhårda “Absolute Body Control” som naturligtvis får en att associera till Nitzer Ebb. Den senare utgör ensam anledningen att köpa plattan, resten är mer trevliga tillbehör som inte direkt gör varken till eller från.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …