Doctors & Dealers – Lost Friends And New Found Habits

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Bluesong Records, betyg: 8]

Doctors & Dealers är en helt ny bekantskap för min del, men en mycket trevlig sådan. Debuten Confessions Of A Drunken Mind gick mig spårlöst förbi, men det känns dags att ändra på den saken nu, efter att ha lyssnat mycket på Lost Friends And New Found Habits. Doctors & Dealers är ett enmansband bestående av en tjej som kallar sig Sparrow. Hon gör en charmig, kul, ibland vemodig och ofta lätt naiv alternativpop som är väldigt lättlyssnad, men ändå udda. På albumet förekommer en duett med James Huggins från Of Montreal i “The odds are on our side” som också släpps som singel, men första singelsläpp är läckra “On the dancefloor” som jag tycker är bättre. Det är mycket piano på det här albumet, mjuk och rörande sång, melodiska låtar som arrangerats på ett väldigt öronvänligt vis och många spår känns som klassiska poppärlor. Jag är inte helt däckad av varenda en av de fjorton låtarna, vilket ter sig tämligen omöjligt att vara, men generellt sett bjuder Lost Friends And New Found Habits på hög kompositionsstandard i all sin enkelhet. Att spåren är variationsrika ger plattan långt livsvärde och jag är säker på att den här CD:n kommer åka fram om både ett och två år också. Kanske även om tio, då musiken känns rätt tidlös i sin nästan barnsliga lekfullhet. Doctors & Dealers är definitivt en trevlig bekantskap som jag ska fortsätta att hålla kontakten med framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …