Little Big Adventure – The Hateful Eye

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[ep, Labrador / Border, betyg: 4]

Varje nytt släpp på Labrador brukar kännas spännande, skivbolaget har genom åren hittat flera av mina favoritband inom mjuk pop. Deras senaste kap, Little Big Adventure, tillhör dock inte Labradors bästa signingar. Bakom namnet döljer sig Magnus Sätterström och hans musik för tankarna till ett tidigt The Concretes som leker med synthar. Jag är vanligen förtjust i vek pop med elektroniska vibbar, men LBA känns ofärdigt och borde förfina sitt uttryck ett tag till. Både låtar och produktion låter skissartade och borde stå på tillväxt. Naivitet kan definitivt ha sin charm, men här känns det som om det hafsiga hantverket döljer all eventuell talang istället för att lyfta fram den.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Ella Guru - No Strings Attached

Ella Guru – No Strings Attached

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet …