Wednesday , February 21 2024

Röyksopp till Arvikafestivalen

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Arvika slår till med ytterligare några stora bokningar. Idag presenterar festivalen Röyksopp och amerikanerna i The Mars Volta.

Röyksopp, hemmahörande i Bergen, Norge, är den norska duon som tagit hela elektro-Sverige med storm. Bandets debutplatta Melody A.M. hyllades av en enad kritikerkår när den släpptes 2001 och sedan dess har det bara rullat på. I dagarna släpptes Röyksopps tredje album Junior, där bland andra Karin Dreijer Andersson, Lykke Li och Robyn medverkar. Spelningen på Arvikafestivalen kommer att vara Röyksopps enda sommarspelning i Sverige.

En intervju med Röyksopp finns i nya numret av Zero (27 mars). Nedan kan du se videon till nya singeln “Happy Up Here” med Röyksopp.

The Mars Volta är kända för sina fantastiska live-spelningar. Amerikanerna har en stor och hängiven fanskara i Sverige och Arvikafestivalen blir gruppens enda Sverigestopp under Europaturnén.

Som Zero skrev i söndags är även Depeche Mode- förbandet Motor klara och det bekräftar också festivalen i dagens pressutskick.

Nya artister till Arvikafestivalen 2009
Röyksopp (no)
The Mars Volta (us)
Motor (fr, us)
Adrian Lux (se)
Palpitation (se)
Poni Hoax (fr)

RÖYKSOPP “HAPPY UP HERE”

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Blå – “Rain To You”

Agent Blå från Göteborg har inte bara ett snyggt bandnamn och den perfekta indielooken, utan …