Caroline Af Ugglas – Så Gör Jag Det Igen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Siliton / Universal, betyg: 8]

Caroline Af Ugglas röst låter som att den spricker sönder av smärta ibland och jag faller handlöst ännu en gång. Redan när hon gjorde Janis Joplin-låtar på förra albumet blev jag helt tagen och Så Gör Jag Det Igen – ett album med mestadels originallåtar och svenska texter, skrivna av sångerskan själv – är inte mycket sämre. Det här albumet låter väldigt personligt och lyriken är såväl allmängiltig som, förmodar jag, självupplevd och naken i all sina vardagsnära realism. Ibland närmar sig Caroline schlagern rent musikaliskt, ofta blir det soul a´ la 60-tal med blås i kompet och i “Måste världen va så liten” är det mycket blueskänsla. Men oavsett genre så känner jag mig övertygad om låtarnas höga kvalitet och dessutom är jag lite förvånad över att merparten av materialet är så jävla starkt som det är. Två covers har fått plats på plattan också: Markus Krunegårds ballad “Du var mitt hjärta” som framförs tillsammans med Tommy Nilsson och som jag tycker drar ner helheten, samt “Vill inte spela glad”, som i original av Martha Wainwright heter “Bloody mother fucking asshole”. Första singelsläppet blir den fina “Vi blundar” och melodifestivalsbidraget “Snälla, snälla” kommer också vara med på den slutgiltiga versionen av albumet. Så Gör Jag Det Igen är en höjdarplatta med skön retrokänsla och ett gäng låtar som ingen behöver skämmas för.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …