Sunday , February 25 2024

Thåström – Kärlek är för dom

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, Sonet / Universal, betyg: 7]

Kärlek är för dom inleds med låten “Kort biografi med litet testamente” där Thåström berättar om sig själv och sitt liv. En både intressant och roande lyssning, särskilt när man som gammal Skarabo påminns om julbordsincidenten på Stadshotellet i texten.

Musikaliskt är mycket sig likt, i spår som “Över sundet” och “Den druckne matrosens sång” känns soundet igen från 2005 års Skebokvarnsv. 209 medan “Axel Landquist Park” och “Linnéa” drar mer åt sidoprojektet Sällskapet. Något som inte är så konstigt eftersom Ulf “Rockis” Ivarsson som producerat albumet även var med på Skebokvarnsv. 209 tillsammans med Conny Nimmersjö och Sällskapets andra medlemmar Pelle Ossler och Niklas Hellberg. Samtliga är även med denna gång.

Skivan blir en bra blandning av aukustiskt och mörk elektro i ett varierande tempo, vilket passar Thåströms röst perfekt.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …