Wednesday , July 24 2024

Ladytron – Tomorrow

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Nettwerk / Playground, betyg: 5]

Ladytron har varit ett trevligt och tämligen stabilt band i närmare ett decennium nu och de har inte slöat till på sistone heller. De har två låtar med i Lukas Moodyssons hårt kritiserade film Mammut och två av medlemmarna skriver och producerar även material åt Christine Aquilera. Den här singeln, vars låt Tomorrow är tagen från albumet Velocifero från 2008, består också, förutom albumversionen av sex olika remixar. Det gör den naturligtvis främst till en angelägenhet för gruppens mest inbitna fans. Hade några nya spår funnits med hade den kanske engagerat även övrig publik, men jag betvivlar att så många blir till sig i trasorna av dessa remixplattor som släpps, där samma låtar omformas lite för att ta in några extra kulor. Hela grejen känns rätt förlegad, om ni frågar mig. Hur som helst är “Tomorrow” en småtrevlig låt utan att vara sensationell eller ens tillhöra Ladytrons bästa och “Port-royal remixen” urskiljer sig lite med ett gediget stuns i framförandet. Det syntifierade flipperspelet i “Jeuce rework” är ju också lite kul att lyssna till, åtminstone en eller ett par gånger. Annars är inte detta så mycket att skriva hem om, tycker jag. Är du inte störtförälskad i låten eller verkligen samlar på precis allt Ladytron ger ut så förblöder du nog inte heller av att stå över denna utgåva. Däremot tycker jag att du ska skaffa Velocifero, för den är inte tokig.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …