Wednesday , May 22 2024

The Kills – Black Balloon

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Domino / Playground, betyg: 6]

Jag är rätt förtjust i de fullängdare The Kills har gett ut och blev således småbesviken då nya given bara visade sig vara en EP med fyra låtar. Än mer besviken blev jag när jag kände igen tre av spåren och kunde härleda dem till plattorna Midnight Boom (2008) och Keep On Your Mean Side (2003). Den enda av dessa låtar som inte redan ligger på någon fullängdare är således countrylegenden Wille Nelsons klassiker “Crazy” som alla med minsta intresse för countrymusik känner lika väl som sin högra hand. Finns det då ingen anledning att lyssna på Black Balloon EP. Jo, det gör det, och det beror på att såväl “Crazy”, “Kissy kissy” och “Sour cherry” är akustiska nyinspelningar och alltså inte samma versioner som på fullängdarna. Och det är bra versioner alla tre, även om de elektriska varianterna naturligtvis känns mer klassiskt The Kills, än dessa. Så för oss som gillar gruppen och som vill ha allt dem ger ut är således den här lilla EP:n ett värdefullt tillägg i samlingen. Men för nykomna vänner av detta originella, amerikanska tvåmansband är det i första hand de tre fullängdarna: Keep On Your Mean Side, No Wow och Midnight Boom som gäller. Denna EP får mest ses som en trevlig bonus i väntan på nästa elektriska fullängdssläpp. Och den kan man bara hoppas att den kommer inom en mycket snar framtid.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …