V/A – Compost Dreihundert – Freshly Composted Vol 3

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Compost Records, betyg: 5]

Av den här skivans tretton låtar har åtta stycken aldrig getts ut på CD tidigare, men det gör den inte så mycket roligare för det. Compost Records har i och med denna samlings-CD gett ut sitt trehundrade album och sin tredje utgåva i serien Freshly Composted, där elektroniska instrument möter soul, disco, neo- och dansant jazz. Ibland kan föreningar av genrer som dessa vara spännande och riktigt givande, men för personlig del känner jag mig rätt kallsinnig till alltför många spår på Compost Dreihundert – Freshly Composted Vol 3. De huvudsakliga undantagen är Ben Monos “Jesus was a b-boy” som TJ Kong och Nuno Dos Santos remixat till en sju minuter lång, rytmiskt studsig och stötig electro-dänga med kul, reciterad text som ska spelas på riktigt hög volym. Likaså gillar jag inledande “The pack” av Marbert Rocel som Part Time Heroes remixat. Den har en småsexig rytm, blås, kvinnlig sång, saxofonsolo, och lyckas förena jazzanslaget med elektroniken och de övriga instrumenten på ett sätt som påminner om varmare breddgrader och strandpartyn. Ska jag nämna en tredje favorit får det bli ytterligare en med kvinnlig sång, nämligen Alif Trees “Mai” som makligt gungar fram likt en kamel i öknen. Övriga spår består ömsom av vin, ömsom av vatten, men som helhet håller inte plattan riktigt måttet. Ett par höjdarspår till dock, så hade betyget höjts ännu ett snäpp.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …