Thursday , February 22 2024

Scraps Of Tape – Grand Letdown

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, A Tenderversion Recording / Border, betyg: 4]

Malmöbandet Scraps Of Tape har med Grand Letdown nått fram till sin tredje platta och det är en aning spretig, gitarrdominerad, lätt experimentell och rätt avspänd alternativrock bandet ägnar sig åt. Särdeles originellt eller egensinnigt är det inte mer än i undantagsfall, men när gruppen får till starka melodier som i “The long silence” och “Filler” fäster låtarna efter ett par lyssningar och jag önskar bara att det var mer av den varan på det här albumet. Tyvärr är det långt ifrån alla spår som har dessa kvaliteter. En hel del av materialet på Grand Letdown passerar tämligen obemärkt förbi, medan annat är direkt trist och meningslöst. Vidare på minussidan, hamnar emellanåt halvtaskig sång och engelskt uttal, vilket drar ner helhetsintrycket ytterligare. Och när bandet rockar tappar jag oftast intresset fullständigt. Scraps Of Tapes styrka ligger definitivt i att framföra lugna, melodiska och nästan lite sömnigt drogade låtar. När de får sådana att fungera så blir det väldigt trevligt. Men det här albumet innehåller alltför stora glapp för att jag ska kunna rekommendera det helhjärtat till någon. Det känns som att Scraps Of Tape fortfarande söker sin identitet och sitt uttryck, men när de väl hittar det kan nog bandet åstadkomma intressanta grejer. Så det är inte läge att räkna ut Scraps Of Tape ännu. Killarna verkar vara unga, är rätt duktiga musiker och kan förhoppningsvis komma med en revansch redan till nästa fullängdssläpp.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …