Chicks With Guns – On Your Mind

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Red Pulse Records, betyg: 6]

Den sleaze- och glammetalvåg som Hanoi Rocks startade en gång i tiden, som en fortsättning på 70-talets glamrock, har haft sina ups and downs genom åren, men egentligen har den aldrig raderats från hårdrockskartan helt och hållet. Poison, Cinderella, Mötley Crüe och Guns N Roses gjorde den, tillsammans med åtskilliga andra band, till en kraft att räkna med. Men nog var det lite överraskande att band som Hardcore Superstars och Crashdiet skulle slå igenom så stort som de gjorde under 2000-talet, efter att grungen gjort sitt bästa för att begrava allt vad smink och glitter heter under fula flanellskjortor och begagnade jeans. Chicks With Guns från Växsjö är fyra grabbar som har gett sig fan på att hålla genren vid liv och således debuterar de med sin fyraspårs-EP On Your Mind. Medlemmarna i gruppen är Teddy Skoglund (gitarr), Linus Fritzson (trummor), Kristoffer Johnsson (bas) och Karl-Wilhelm Arvidsson (sång och gitarr). Det slår mig redan i inledande “Love at first sight” att bandet påminner en del om Mötley Crüe, men Chicks With Guns låter inte som några kopior för det. Däremot är jag övertygad om att Nikki Sixx och boysen har påverkat herrarna en hel del. I vilket fall som helst gör Chicks With Guns ett bra jobb här. De är på intet sätt originella, men gillar man diverse grupper i den här genren så finns det nu stor anledning att rikta blicken mot Växsjös nytillskott. Bra låtar och bra framförande gör att jag ser fram mot en kommande fullängdare.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …