Saturday , April 20 2024

V/A – Soul Folks – The Sam Cooke Concerts

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Legal Records, betyg: 7]

I december 2007 och januari året efter framfördes några hyllningskonserter till soullegenden Sam Cooke på Södra Teatern i Stockholm. Diamond Dogs sångare Sulo var initiativtagare till evenemanget och på CD:n från konserterna är det Diamonds Dogs som kompar på samtliga spår utom ett. Bakom mikrofonerna står Sulo och ett gäng gästartister såsom Pernilla Andersson, Papa Dee, Boppers, Sven Zetterberg, Louise Hoffsten, Nicke Andersson och Clarissa Muvemba. Titelspåret, som är specialinspelat för skivan, sjungs av Zetterberg och Desmond Foster lirar alla instrument. Samme Zetterberg gör alldeles utmärkt blues av “Laughing and clowning”, inkluderat läckert gitarrsolo och stark sånginsats. Mer blues- och midnattskänsla blir det i Louise Hoffstens version av “(I love you) For sentimental reasons” som berör känslomässigt och som Lars Karlsson ökar ytterligare med sina strängkonster. Nicke Andersson höjer tempot i spår som “Shake” och “Yeah man”, samt gör en läcker duett av “Bring it on home to me” tillsammans med Sulo, som på skivan sjunger solo, framför duetter med gästartisterna, samt presenterar dem. Här gör han sitt starkaste solonummer på “Twistin´ the night away” som även Rod Stewart spelat in. Sulo framför också “It´s got the whole world shaking” och “Somebody have mercy”. Den sistnämnda med Louise på munspel. Jag vill också slå ett slag för Papa Dee och Boppers version av “Chain gang”, samt Louise-och-Sulo-duetten “Nothing can change this love”. Fina låtar och ett genuint framförande gör Soul Folks – The Sam Cooke Concerts till en skön partyplatta.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …