Danko Jones – B-Sides

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Bad Taste / Border, betyg: 7]

Kanadicken Danko Jones har samlat ihop en satans massa låtar: hela tjugosju stycken faktiskt, ur diverse gömmor och skrymslen, lagt dem i ordning och därmed skapat albumet B-Sides. Materialet spänner från 1997 till 2008 och det var fansen som kom upp med idén. Ett flertal låtar som uppskattats live av publiken fanns inte på CD sedan tidigare och dessa hamnade här, samt allsköns spår från samlingsplattor, splitalbum, ep:n, singlar och annat överblivet material av allehanda slag. För Danko Jones lojala fans är naturligtvis B-Sides ett måste och en definitiv tillgång i skivhyllan. Övriga rock n roll-diggare bör åtminstone låna plattan ett öra, för som ni förstår finns här både sura och söta karameller. Vad som är lite förvånande är att vi slipper det dåligt producerade skräp som många av den här sortens samlingsalbum brukar dras med. Så trots mängden låtar har B-Sides en hyggligt hög kvalitet och resten hänger egentligen uteslutande på personlig smak. Själv har jag hittat ett gäng spår som jag tycker höjer sig över mängden. Exempelvis: stompiga “Never again”, “Woogie boogie” som Danko själv gillar mycket och ofta spelar live, riffesten i “Sugar high”, inspelad 2008, och Ramones-covern, här kallad “The return of Jackie And Judy”, som är tagen från en tributplatta till de amerikanska urpunkarna. Mycket mer godis finns i påsen så stick ner handen och se hur det smakar.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …