Wednesday , April 17 2024

GUN Records läggs ned

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Enligt den amerikanska tidskriften Billboard läggs det tyska skivbolaget GUN Records (Great Unlimited Noises) ned. Bolaget startades i Bochum, Tyskland 1992 av Bogdan Dopec (Drakkar Promotion) och Wolfgang Funk. Under åren har de haft stora framgångar i så väl metal- som synthgenren med artister som Apocalyptica, Apoptygma Berzerk , Bullet for My Valentine, Oomph! och Within Temptation. Merparten av de kontrakterade artisterna tas nu över av SonyBMG, som GUN sedan tidigare har ett samarbetsavtal med. Bolagets personal blir däremot utan arbete.

Ett av bolagets sista släpp blev Apoptygma Berzerks album Rocket Science. Nedan ser du videon till singeln Apollo (Live On Your TV).

APOPTYGMA BERZERK – “APOLLO (LIVE ON YOUR TV)”

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …