Wednesday , May 22 2024

Client – Can You Feel

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[singel, SSC / Playground, betyg: 6]

Client har alltid handlat mer om jobb och disciplin än om inspiration och nyskapande. De gör de enkla sakerna bra. “Can You Feel” är en snabb, drivig syntrocklåt utan krusiduller. Kanske är det just därför som den tål att spelas upprepade gånger. Och producenten Youth från Killing Joke har lagt på ett par snygga detaljer, inte minst pianoslingan som nästan blir housepiano. Jori Hulkkonens remix skapar en mer dämpat hotfull stämning med dramatiska mollackord i gammal god Depeche Mode-stil. “Can You Feel” får jobbet gjort, men de riktigt höga betygen kommer Client inte att få av undertecknad förrän de tar ut svängarna betydligt mer.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …