Andrew Paul Woodworth – Eddy Ate Dynamite

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Rodeostar / Border, betyg: 4]

Första låten “Thick Black Mark” som också är den bästa, handlar enligt Andrew Paul Woodworth själv om att slitas mellan att vilja förlåta eller att helt enkelt banka skiten ur sig själv. Spår åtta “The Name of This Next Song Is Called”, består endast av att han säger just detta samt titeln på nästa spår “Give Me An Hour To Clear My Throat” och hela skivan genomsyras av just denna cyniska humor. När jag hör sista spåret så tycker jag mig känna igen det och det visar sig vara en mycket kontroversiell cover av Beastie Boys “Fight For Your Right”.

Låtarna är typisk tråkig singer/songwriter och det är endast den fyndigt roliga texten som känns orginell. Musiken påminner mycket om Damien Rice men är inte lika melankoliskt välslipad och Andrew Paul Woodworths röst är ganska torr. Eddy Ate Dynamite är helt okej som bakgrundsmusik när man städar eller kör bil men den är inte en skiva som sticker ut ur mängden. Humorn gör den ändå kul att lyssna på och när man ser hans musikvideor så kan man inte låta bli att dra på munnen.
Kul men intetsägande.

Annlouise Dunklint

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …