West End Girls släpper ny skiva

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Nu släpps West End Girls nya singel “A Little Black Dress”. Låten är specialskriven för WEG av Neil Tennant och Chris Lowe i Pet Shop Boys. Den engelska popduon imponerades så mycket av West End Girls covers av gruppen att de valt att specialskriva två låtar till WEGs kommande fullängdare Shoplifters. En skiva där West End Girls för första gången spelat in egna låtar. Bland låtskrivarna märks förutom Pet Shop Boys, Wolfgang Flür (ex Kraftwerk) och producenten Sami Sirviö (Kent) som tillsammans med WEG sångerskan Isabelle Erkendal skrivit några spår.

Videon till “A Little Black Dress” som du kan se nedan är gjord av Le Monde de Leo (Leo Josefsson från Lowe)

WEST AND GIRLS “A LITTLE BLACK DRESS”

Är man nyfiken på hur Pet Shop Boys demoversion av låten lät så går det att höra här:

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Ella Guru - No Strings Attached

Ella Guru – No Strings Attached

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet …