Vipe Out – Dig Your Way Out

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Adore Music / Border Music, betyg: 5]

Marcus Andersson, Fredrik Alm och Peter Andersson utgör trion Vipe Out som lirar actionrock någonstans mellan Hellacopters och Danko Jones på sin debutplatta Dig Your Way Out. Det är rent, rakt, rått och utan krusiduller, med en schysst produktion som ger låtarna ett behagligt, kompakt sound. Detta är riffig rock n roll helt enkelt, men tyvärr inte med så starka refränger eller melodier att merparten av materialet sätter några djupare spår. Undantagen är främst inledande “Big wave”, “Down” som har ett sanslöst skönt sväng, snabbt energiska “Awake” och “Mean machine” som för varje lyssning präntas in allt djupare i skallen. Dessa fyra spår tycker jag har högre klass än de flesta andra här och exponerar klar potential inför framtiden. Problemet med Vipe Out är förutom alltför många anonyma låtar, att gruppen inte skiljer sig märkbart från så många andra rockband som förlitar sig på att göra rak och rättfram partyrock. Gruppen skulle behöva någonting extra som får dem att stå ut från massan, men vem vet, det kanske kommer med tiden? Sången och framförandet av musiken är ju annars hur tajt och välspelat som helst och jag kan mycket väl tänka mig att Vipe Out kan få en rockklubb att gunga något frenetiskt. Men samtidigt kräver och förväntar jag mig mer av en rockplatta än så här. Den plattan hoppas jag att Vipe Out slår in dörrarna med vid nästa släpp.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …