Deathstars – Night Electric Night

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Nuclear Blast / Sound Pollution, betyg: 8]

Det har känts som en evighet sedan Termination Bliss kom ut 2006. Ett tag började jag nästan tro att Deathstars lagt av. Gudskelov är så inte fallet. Det industriella dödsglambandet lever och frodas som aldrig förr, de har lirat 200 konserter per år och turnerat ihop med grupper som Korn och Cradle Of Filth. Det bästa av allt är dock att Night Electric Night helt lever upp till sin föregångare och därmed till mina högt ställda förväntningar. Plattan påminner mycket om Termination Bliss med dess bombastiskt symfoniska svärta och Whiplasher Bernadottes röst är lika intensivt mörk som någonsin förut. Likaså är albumets elva låtar. Inget fan av bandet lär bli besviken på denna, deras tredje CD. Night Electric Night visar ett Deathstars som tar ut svängarna, som vågar vara nakna och ödsliga i “Via the end”, en låt som handlar om Nightmare Industries brors självmord, till sedvanligt brutala och dekadenta i spår som “Death dies hard” och “The mark of the gun”. Melodierna är vackra, men med en påtagligt spöklik atmosfär alltid närvarande, som om det i varje skrymsle vilar en hotfull förbannelse. Samtidigt rockar Deathstars när de målar upp sina bilder av regnglänsande, nattliga storstadsgator där neonskyltarnas färger skiftar och de sexuella lustarna aldrig är långt borta. Skinny, Cat, Bone W Machine och redan nämnda herrar har gjort ett mästerligt jobb igen!

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …