Wednesday , June 12 2024

Tina Stenberg – Tales Of A Heart

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, TBM Records/ Plugged, betyg: 5]

Tina Stenberg är norrländskan som upptäcktes av Stikkan Anderson 1997 och vars karriär kom av sig då Stikkan avled. Tina gav ut några singlar och när hon sedan kommit ut med en fullängdare på ett större bolag så konkade det. Så Tina gav upp, lämnade Slagnäs för Höganäs i Skåne, skakade liv i sitt bolag TBM och gav ut Tales Of A Heart. Trots motgångarna består inte plattan av någon nattsvart depressionsrock. Istället är detta lugn, mjuk och harmonisk musik som smyger på lätta fötter genom tyst gräs. Inget sensationellt på något vis, inga låtar som känns som hits och absolut ingen platta som tränger sig på lyssnaren och tar över. Och i detta ligger skivans stora svaghet. Tina sjunger helt okay, musikerna lirar fint, produktionen är varm och tydlig, men låtarna biter sig inte fast i medvetandet och jag hittar inget på Tales Of A Heart som sticker ut och gör albumet personligt. Sedan må såväl texter som melodier vara personliga för Tina Stenberg, men det hjälper dessvärre inte mig. Jag vill som lyssnare bli berörd och det blir jag inte i någon större utsträckning av den här CD:n. Musiken kan väl bäst beskrivas som mjuk vuxenpop med minimala inslag av folk, visa och country, med lyrik på engelska och ett akustiskt sound. Småtrevlig skiva att ha på i bakgrunden medan det grillas i trädgården om sommaren, men det gör knappast Tales Of A Heart mindre utbytbar.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …