Thursday , June 20 2024

Captain Orange – Miss Grey

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Cynical Minds, betyg: 8]

Captain Orange är äntligen tillbaka, den här gången med en riktigt cool femspårs-EP som lär göra fler syntpopfans än mig glada. Stefan Trygg och Torbjörn Bergquist har denna gång åstadkommit tre läckra låtar: titelspåret “Miss Grey” som återkommer i två versioner, i första fallet remixad av Neurobash och i det andra av deZeption, samt “Electrofied” och udda lilla mästerverket “Pale”. Samtliga spår bådar minst sagt gott inför en kommande, spännande fullängdare och nog är “Miss Grey” med sin starka melodi och refräng värd att bli en hit? Låten sätter sig som en spik i skallen redan vid första lyssningen, och trots att jag spelat plattan en massa gånger vid det här laget, har jag inte tröttnat på den som jag brukar göra med så här hitbaserade låtar. Delvis beror det på det tunga syntsoundet, men också på en vacker melodi och bra sång. Captain Oranges trevliga fullängdsdebut släpptes 2007 och det är glädjande att bandet är på gång med nytt material igen. Förhoppningsvis får killarna via nya skivbolaget Cynical Minds Recordings en jämn utgivningstakt på plattorna framöver, för apelsinkaptenen har uppenbarligen mycket att skänka sin publik. “Electrified” är till exempel en skönt tunggungande poplåt med utmärkt melodi och “Pale” känns som ett lyckat experiment där man gått utanför den vanliga popformeln. Ett kärt “återseende”, minst sagt.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …