Wednesday , May 22 2024

The Qemists feat. Wiley – Dem Na Like Me

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Ninja Tune / Playground, betyg: 8]

Ibland dyker det upp låtar som är så in i bänken feta eller catchiga att man helt försvarslös sugs in i genres där man i vanliga fall inte rör sig. The Qemists “Dem Na Like Me” är just en sådan.

Med sällan skådad tyngd och attityd vräker sig The Qemists ut ur högtalarna och rätt in i centrala nervsystemet på lyssnaren. Det går inte att stå still, utan man blir helt uppslukad av energin. Den massiva ljudväggen av rap, drum’n’base, synthar och tungt groove ger upplevelsen att befinna sig i en annan dimension, och det är definitivt en skön trip.

“Dem Na Like Me” innehåller hela åtta mixar, och förutom på den brutala original versionen går jag mest igång på avskalade och elektroniska “Elektrons Remix” samt samlingsskivevänliga “Ross Orton Radio Mix”. Hits för vilken röjskiva som helst!

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …