Tuesday , October 4 2022

Exx – Lyly Shines

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Electric Fantastic Sound, betyg: 6]

Exx har kommit att växa till en av mina favoriter på Electric Fantastic Sound. Jag har insett att jag är väldigt svag för kombinationen av sötsnäll myspop med sång på franska. Därför blir jag lite besviken över att “Lyly Shines” sjungs på engelska. Plötsligt har en stor del av charmen gått förlorad och Exx tenderar då att blekna bort i massan av dussinmusik.

Å andra sidan hämtar man hem mycket av det som jag uppskattar på “Rêve d’une Nuit d’envie”, som dessutom har begåvats med en diskret och knivskarp synthetisk kostym. Det är så här Exx är som bäst.

Om Webbmaster

Kolla även

Sweet Tempest – “Giving It Up”

Låt oss titta lite närmare på ett intressant danskt band, som bjuder på melodiös elektropop …