Tuesday , April 23 2024

Quelles Paroles – Swoon

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Electric Fantastic Sound, betyg: 7]

Nya trespårssingeln “Swoon” från Quelles Paroles skvallrar om att kommande albumet kan bli en riktig pärla. Förvisso lider Quelles Paroles, liksom otaliga andra grupper inom electropopscen, av det klassiska DM-syndromet men lyckas ändå vända detta till sin fördel. I synnerhet hörs detta på “About A Girl” där trion nästan lyckas manövrera sig fram mellan de olika fällorna lika skickligt som Statemachine gjorde i början av sin karriär.

I titelspåret fungerar det ännu bättre, där sången dessutom är så stämningsfull och liderlig att jag undrar om inte Quelles Paroles kan lyckas ta upp kampen exempelvis Mesh. Och hur gott skulle inte det smaka med ett svenska Mesh i dessa tider när synthpopen tycks befinna sig i halvdvala.

Stalltipset är att hålla ögon och öron på Quelles Paroles, för här kan det verkligen komma att hända saker framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …