Wednesday , April 17 2024

Plastic By Association – If You Change Your Mind

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Jahnstedt)

[singel, Electro Music, betyg: 5]

Tre minuter och 16 sekunder dansant synthpop är vad Plastic By Association bjuder upp till på debutsingeln “If You Change Your Mind”. Låtens inledande textrad får mig att associera till Abbas “Take A Change on Me”. Något jag snabbt inser bara har med låtens titel att göra. Medvetet eller inte, en smart flört blir det och jag lyssnar intresserat vidare.

Musiken och sånginsatserna är starka och gruppen är och snuddar vid något utan att riktigt träffa målet. En anledning till det är att man benhårt håller fast vid det gamla synthopopsoundet. Nyfikenheten som fanns där är som bortblåst, låten blir istället till ett radioskval och passerar obemärkt. Hantverket finns där men utnyttjas inte fullt ut. Vågar gruppen bryta med sina 80-talsinflunser och hitta sitt sound kan det här bli riktigt bra. Men vill man ha ytterligare ett kvalitativt elektroniskt popband utan utsvävningar då är Plastic By Associations en höjdpunkt redan idag.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …