Tuesday , April 16 2024

Twiggy Frostbite – Through Fire

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Despotz / Playground, betyg: 4]

Sångerskan Elin Lindfors röst låter nästan som att den snart ska gå sönder på spår två, “Eye For An Eye”. Det är med höga förväntningar jag lyssnar på det Norrländska bandet vars sound skulle vara inspirerat av akustiken i Londons tunnelbanor och Gävlekustens toner och brus. Jag blir tyvärr besviken.

Distade gitarrer hörs i bakgrunden till den mycket sköra sången vilket gör att jag för tankarna till Sigur Rós. Till stor skillnad från dem så är Twiggy Frostbites låtar ganska monotona. När jag lyssnar igenom skivan känns det som att det är en och samma låt som spelas om och om igen. Den enda låten som jag egentligen fattar tycke för är “Grime Star”.

Sången är godkänd men den saknar känsla och är ganska uttryckslös. Musiken är däremot vacker och välproducerad. Trots detta så känner jag att albumet är väldigt händelselöst och saknar melodier. Through Fire funkar som bakgrundsljud men är inte en platta som jag bryr mig om att höja volymen på.

Annlouise Dunklint

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …