Wednesday , April 17 2024

Silver – Wolf Chasing Wolf

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, SPV / Border, betyg: 6]

Norska nytillskottet Silver sparar inte direkt på krutet. I en mix av actionrock, punk, garage och hårdrock, och ibland med industridriv i botten, distad sång och en vildsint sologitarr manglar sig bandet igenom elva spottloskor till låtar, samt en dold bonuslåt i slutet av skivan. Långt ifrån alla spår träffar målet, vilket får Wolf Chasing Wolf att kännas aningen ojämn, men när guttarna får till det i låtar som “Pick up your life”, “Die 59”, “Symphaty” och den något lugnare “Any road” är det rejäla träffar som gäller. Den här plattan tog mig, otippat nog, en del lyssningar att få grepp om, så den är inte fullt så direkt som man kanske kan tro. Men när materialet väl gått in hittar man juvelerna bland gråstenarna. Silver har förmågan att låta skitiga, kaotiska och energiskt aggressiva, utan att låtarna flippar ur fullständigt, vilket ger en viss spänning. Live måste bandet vara rena adrenalinchocken, för på skiva är de inte långt ifrån, men som tidigare nämnts vore det inte fel om fler av spåren hade fått en kvalitetshöjning. Som tur är lyckas Silver ofta gjuta liv och jävlar anamma även i svagare kompositioner, vilket lyfter även det materialet en aning, så uttråkad hinner man aldrig bli. Men till uppföljaren krävs det fler starka spår än så här, annars kommer jag att tröttna. Hur som helst levereras det rejält röj från grannlandet och bronsmedalj är killarna värda för detta.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …