Saturday , April 13 2024

V/A – The Wicked Soundtrack By Al Jourgensen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, 13th Planet / Sound Pollution, betyg: 7]

Ministry-mannen Al Jourgensen har petat ihop soundtracket till filmen The Wicked Lake som i oktober förra året gavs ut på DVD. Skivan med soundtracket kom månaden efter och innehåller tidigare outgivna Ministry-låten “Cuz u r next” samt några tidigare outgivna låtar med RevCo och False Icons. De sistnämnda kom nyligen med utmärkta fullängdaren God Complex, också den utgiven på Jourgensens Texas-baserade bolag 13th Planet Records. Via ett samarbete med Nuclear Blast har varsin låt med Meshuggah (“Combustion”) och Threat Signal (“As I destruct”) också hamnat på detta soundtrack. Resterande grupper som förekommer på plattan är Ascension Of The Watchers, Laika & The Cosmonauts, Prong och Hemlock, så merparten har sedan tidigare, på ett eller annat sätt, att göra med Jourgensen och dennes skivbolag. För Ministry-fanset är kanske inte den här plattan särdeles nödvändig. Bortsett från nämnda låt ovan bidrar gruppen med T.Rex´s enda listetta i USA, nämligen “Bang a gong” (i Europa kallad “Get it on”) och Golden Earrings “Radar love”. I bägge dessa fall står det av någon anledning Ministry & Co-Conspirators. Varför vet jag inte. Dessutom avslutar Ministry skivan med instrumentala “Khyber pass”. Resterande material är alltså med övriga nämnda band. En bra rockplatta, med eller utan film, är detta i alla fall, om än något ojämn, och som inkörsport till flera av de nämnda banden kan den också fungera. Nu är det läge att se filmen och se hur musiken fungerar i den.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …