Franz Ferdinand – Ulysses

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[singel, Domino, betyg: 7]

Det sägs att det svåraste inte är att nå toppen, utan att hålla sig kvar där. Franz Ferdinand klev rakt in i högstadivisionen 2004 och verkar inte ha några som helst problem att klara nytt kontrakt varje gång. De får det att se så lätt ut. På “Ulysses” hamnar de någonstans mellan Talking Heads och Duran Duran, och utan att ha skrivit något mästerverk till låt lyckas de fylla den med så många “hooks” att den fastnar direkt. En lika omedelbar hit som “Take Me Out” är den förstås inte, men det vore orimligt att vänta sig sådana storverk.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …