V/A – Perfect As Cats: A tribute to The Cure

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Manimal Vinyl / Border, betyg: 6]

Intressanta toner och instrument intrigerar mig i det första spåret “Fascination street” med Xu Xu Fang på dubbelalbumet Perfect as cats–Tribute to The Cure. Albumet som är inspelat till förmån för Invisible children, innehåller artister som The Dandy Warhols, Jesu och Bat For Lashes. Kvalitén på låtarna är mycket ojämn, femte spåret på första skivan, Geneva Jacuzzis “The Walk 2” låter kusligt lik New orders “Blue Monday” medan min personliga favorit på samma skiva, Gangi “Fire in Kairo” har ett sound som får den att påminna om någon av Kula Shakers Indieninfluerade alster. Astrid Quay som bandet Winter Flowers kallar sig när de tar sångerskan Ariel Pink till hjälp, gör en skön version av “The Caterpillar” och det är omöjligt att inte nynna med i sjunde spåret, “Six different ways” med Rainbow Arabia.

Andra skivan är inte lika lättsmält som den första men självklart gör The Dandy Warhols en cool version av “Primary”. På denna skiva är min favorit den lugna melankoliska tappningen av “Disintegration” med Lewis & Clarke.

Trots att The Cure inte tillhör mina favoriter och trots ojämnheten så tycker jag om skivan ju mer jag lyssnar på den och jag tror att den kan vara ett trevligt komplement till skivsamlingen för såväl icke inbitna fans som för den trogna Cure-publiken.

Annlouise Dunklint

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …