The Hunger – Hope Against Hope

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Shield Recordings, betyg: 5]

The Hunger är ett band som har marscherat väldigt fort. Gruppen bildades 2007, spelade in en demo samma år som gavs ut på War Inside records och sedan gav de sina första konserter för att under 2008 fortsätta att lira live samt ge ut Hope Against Hope för Shield Recordings. Det hungriga bandet är influerat av grupper som Ringworm, Cursed, Converge och Entombed. Stuket på den här mini-CD:n skulle jag vilja beskriva som rätt rak och tung hårdrock, men skivbolaget föredrar att kalla det hardcore med en rocktwist och det fungerar för min del också. Däremot får jag ingen jättekick av att lyssna till de sex låtar som framförs här. Sångaren gormar lite halvt ångestfyllt och visst är det ett tungt och ibland groovigt riffande som åstadkoms, men låtarna golvar mig knappast och absolut ingenting gör den här plattan oundviklig i skivhyllan. Bandet saknar helt enkelt personlighet och välhängda melodier. De föredrar att pumpa på och jag kan köpa det, men då krävs det i vilket fall som helst någonting att hänga upp öset på, för vilket rockband kan inte ge järnet om det är allt som krävs av dem? Hope Against Hope är ingen dålig platta, men den är och förblir en i den lättglömda mängden. Riffen har vi hört förut och det roligaste man kan säga om skivan är att författaren Charles Bukowski har skrivit texten till “Sway with me”, men jag tvivlar på att han hade uppskattat kompositionen om han nu levat, krökat och knullat vidare som i sina böcker.

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Side Grinder – analog råhet och naket historieberättande

Agent Side Grinders nya album, Jack Vegas, har färgats av den amerikanska beatnikrörelsen och är …