Hostile Cell – Hostile Cell

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Coreshot Productions / Plugged Records, betyg: 7]

Hostile Cell från Göteborg lirar tung, modern hårdrock med nedstämda gitarrer och köttigt groove i riffen. Som en motvikt till tyngden och aggressionerna finns här en del snygga melodiösa partier och refränger som ger låtarna variation. I vanliga fall avskyr jag screamo-sång, men Martin Söderqvist hanterar uttrycket väl, så oavsett om han skriker eller sjunger konventionellt låter det bra och bägge varianterna passar fint till musiken. Övriga musiker i Hostile Cell är Per Romvall (f.d. Vegas VIP) på bas, Johan X Svensson (f.d. Roach) på gitarr – även Söderqvist lirar gura – och Eric Olausson som sitter bakom trummorna. Tillsammans skapar killarna väl genomarbetad musik med en del oväntade partier och vändningar, några riktigt elaka gitarrsolon och redig pondus i framförandet. Hostile Cells hårdrock är inte direkt originell och jag ska inte påstå att samtliga låtar går hem hos mig, men plattan är väl genomarbetad med ett maffigt sound och som debutalbum är skivan tämligen lyckad. Tyvärr blir helheten lite enformig emellanåt och det hade inte skadat med lite fler andningspauser i brutaliteten, men i det stora hela har Hostile Cell gjort ett väl utfört jobb och tagit första klivet in på den stora marknaden när det gäller hård musik. Det förvånar mig inte om Hostile Cell inom ett par år är ett namn på var mans läppar.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …