Wednesday , May 22 2024

Left To Vanish – Versus The Throne

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, LifeForce, betyg: 5]

Keith Nolan, Sean Salm, Paul Meredith, Bryan Little och Kevin Salm är ett gäng hårdhudade gossar från Philadelphia som gör en aning snårig och rätt brutal mix av dödsmetall, metalcore, thrash och doomaktig hårdrock. I sin brygd av gitarriff, growl och taktbyten blandar herrarna in mer eller mindre lugna och melodiösa partier, men dessa har främst till uppgift att bli pauser och skapa dynamik tills det är dags för nästa brutalattack känns det som. Det hela är proffsigt framfört och en viss variation infinner sig tveklöst, men Versus The Throne är inte direkt någon lätt skiva att ta till sig. Alltför ofta står gruppen och stampar på samma punkt utan att få riktig fart i groovet och det händer med jämna mellanrum att jag tappar koncentrationen. Särdeles originell känns inte Left To Vanishs musik, men extremmetaldiggaren kan säkert uppskatta, om inte helheten, så i alla fall valda delar och låtar på plattan. För egen del upplever jag Versus The Throne som ett album i mängden och jag kan inte påstå att jag får ut så mycket av musiken som inte andra band har gjort roligare eller mer intressant sedan tidigare, men visst funkar det att lyssna på låtar som inledande “Give us barabbas” och aggressiva “Seventeenth year cicadas” emellanåt. Jag önskade bara att bandet släppte loss mer rejält ibland och införde starkare melodier, men istället blir det mest trix och fix utan någon egentlig destination att nå fram till. En okay platta således, men inte fantastisk.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …