Tuesday , March 21 2023

Skumdum vs Hero of Our Time – Two sides of the story

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Junkyard / Sound Pollution, betyg: 6]

Svenska punkbandet Skumdum slår sig samman med det amerikanska skatepunkbandet Hero of our time och fixar till en splitskiva där man bidrar med sex låtar var. Detta är Skellefteåbandets femte album och det andra sedan man bytte språk till engelska. Här levereras snabba, snärtiga punkrökare som går rakt på mål utan att tveka. Bandnamnet suger visserligen fet hästpung, men gillar man okomplicerad punk med kraft och energi har man hittat rätt.

Fart, fläkt och ett jäkla driv har även jänkarna. Precis som Skumdum låter Hero of our time ganska lättlyssnat trots att musiken mest vill hoppa upp och smälla lyssnaren på käften. Trumspelet är ofta vansinnigt, och även om jag kan småirritera mig på den typiska collegerocktonen i sången så bjuder jänkarna på musik som mest kan liknas vid ett rytmiskt epilepsianfall. Riktigt bra om man gillar popinfluerad hardcore.

Om Webbmaster

Kolla även

Alison Goldfrapp släpper soloalbum och presenterar förstasingeln “So Hard So Hot”

Efter sju album med Goldfrapp är det nu dags för frontfiguren Alison Goldfrapp att släppa …