The Scrags – The Scrags

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Alleycat, betyg: 5]

The Scrags har radat upp gig både i New York, London, Tyskland, Holland, Frankrike, Spanien och Italien. Här hemma har de lirat både på Hultsfred och Arvika och efter att ha funnits i fem år är det nu dags för det självbetitlade debutalbumet.

Musiken kan enklast kallas för skitig garagerock och kollar man låttitlarna är det mycket psycho/skräck-referenser. Låtarna heter saker som “Frankenstein”, “Texas Chainsaw Massacre” och “Twist at the Graveyard”. Tycker dock nästan att musiken är för snäll för att passa de skruvade titlarna och inte minst känns deras smutsiga rock lite väl polerad när de i pressreleasen skriver att deras CD “snurrar i 666 varv/min och skickar din läsares laserstråle rätt upp i rektum”.

De fyra grabbarna levererar en helt okej debutplatta, men upp till uppenbara idoler som The Cramps och Roky Erickson fattas det en hel del.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …