Wednesday , June 12 2024

Janosch Moldau – Motel Songs

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Janosch Moldau Records, betyg: 5]

Trött på stoj och glam? Eller har du bara behov av att bli lite sänkt i största allmänhet? I så fall är Janosch Moldaus nya album “Motel Songs” plattan som gör susen. Här är det livskris som råder, med tvivel och grubblerier så att det räcker.

Samtidigt måste jag erkänna att jag har lite svårt att ta skivan helt på allvar, framförallt av den anledningen att hela skivan känns oerhört mycket Depeche Mode. Okej, det är väl inget unikt i den elektriska sfären, men Janosch Moldau befinner sig på gränsen till plagiat. Musikaliskt påminner mycket om Depeche Modes deppiga låtar från de senaste tio åren, men även estetiskt är parallellerna övertydliga. Och när man i bookleten hittar Janosch iförd damunderkläder med gitarren i högsta hugg är det stört omöjligt att inte tänka Martin Gore. Tyvärr förtar dessa likheter det faktum att “Motel Songs” trots allt innehåller en del riktigt bra spår. Man får hoppas att balansen blir bättre på nästa album.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …