Wednesday , July 17 2024

Narcissistic Street – Soldier In Me

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Kultivator Records / Bonnier Amigo, betyg: 3]

Joakim Nätterqvist är skådisen som har huvudrollen i filmen Arn och Jonas Olofsson driver Kultivator Records där den här skivan har släppts. Tillsammans bildar herrarna Narcissistic Street och på debutalbumet Soldier In Me har de musikalisk hjälp av trummisen Erik Hammarström och gitarristerna Peter Tiverman och Jonas Sveningson. Tillsammans skapas gitarrdominerad mjukispop med texter om såväl utseendefixering, kändisskap, överkonsumering och trendturism samt – naturligtvis – kärlek. Musiken låter både konventionellt 60-, 70-tal och lite standard-indie, men den är alldeles för lättsmält och intetsägande för att lämna några bestående intryck. Det är sällan jag känner mig engagerad när jag lyssnar till Soldier In Me och Nätterqvists röst utmärker sig inte. Rent instrumentalt händer inte mycket heller och produktionen är halvdan. I det läget krävs det jävligt starka låtar för att göra skillnad och även om ett par spår är småtrevliga så kan jag knappast kalla något av dem just “starkt”. Däremot är inte materialet dåligt framfört på något sätt, tonerna sitter där de ska och allt är i sin ordning på det viset, men vad ska man med en skiva till som inte berör och vars låtar inte stannar i minnet? Nej, Narcissistic Street får allt ta många kliv framåt, framförallt som kompositörer, om nästa albumsläpp ska lyckas övertyga.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …