Wednesday , May 31 2023

Fat Nelly – We Keep It Rocking For You

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[demo, , betyg: 7]

Från Helsingborg i södern kommer nya bandet Fat Nelly och serverar fet hårdrock a´ la tidigt 80-tal. We Keep It Rocking For You inleds med ett mastigt intro och låten “Fools paradise” som sätter standarden för plattan. Det blir riktigt bra när Fat Nelly öser tungt och får till körsången såsom de gjort i den låten, och “Rollercoaster” som kommer direkt därefter, är också en välriktad käftsmäll. Genomgående tycker jag att bandet har lyckats bra med sina sångstämmor och det är kul att de lyckats få till ett så bra driv till de melodiska refrängerna.

I pressreleasen erkänner Jocke (som också lirar i melodiska punkbandet FastFuel) att vissa kanske skulle kalla Fat Nellys musik för AOR, men bortsett ifrån “Waiting in the night” som är något av halv-AOR och blaskiga balladen “Love strikes back” tycker jag att bandet undviker smörfällan rätt väl. Dock har den sistnämnda låten ett snyggt gitarrsolo som uppväger det värsta margarinet. För övrigt hålls balansen på rätt sida om strecket och det känns skönt att inte Fat Nelly grottat ner sig i för mycket FM:rock. Det går ju faktiskt att göra melodiös hårdrock utan att sumpa just hårdrocksbiten. We Keep It Rocking For You avslutas som den börjat, med en seriöst groovig rocklåt kallad “On the run” som jag gillar ungefär lika mycket som de två inledande låtarna och live lär den resultera i en hel del nävar i luften.

Om Webbmaster

Kolla även

Febern och Rebecka Digervall – “Ingentinget”

Nu över till ett intressant samarbete.  Bakom maskinerna hittar vi Erik Gotfredsen och Anton Jonsson …