Thursday , April 18 2024

Bad Dudes – Eat Drugs

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Deleted Art / Kill Shaman, betyg: 7]

Trots sin drogrelaterade titel är inte Eat Drugs ett särskilt flummigt album. Istället är det trixigt, mixigt, punkigt, funkigt och lätt jazzrockigt med framträdande basgångar. Här och var anar jag drag av Devo, men trots experimentella partier och sång med effekter flippar bandet aldrig ut i några rejäla knarkdimmor. Bad Dudes musik har kallats partyprog och math rock och det ligger en del i det, men amerikanarna är absolut inte varken värst eller bäst inom genren. Däremot är de väldigt kul och plattan har många oväntade inslag som är väl värda att lyssna till. Produktionen kunde ha varit klarare och mer dynamisk, soundet låter lite onödigt dovt, men kan man ignorera eller ha överseende med det så har Eat Drugs kvaliteter som absolut bör höras. Om man gillar ovanstående genres förstås. Annars är nog detta tämligen jobbigt att absorbera, så fans av treminuters pop bör hålla sig borta. En hel del av innehållet här är nämligen instrumentalt och även om låtarna inte är vare sig brötiga eller extremt avancerade att hänga med i så kan det nog bli för mycket för den ovane lyssnaren. Eat Drugs är Bad Dudes andra platta, den första är självbetitlad och jag har inte hört den, men den kan nog också vara intressant. Vill du lyssna på smakprov från denna föreslår jag att inleda med låtar som “Better than nature”, “Hetrosaucer” och “Secret protector”. Tillsammans ger dessa en bra bild av plattans olika dimensioner.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …