Saturday , April 20 2024

The Bianca Story – Hi Society!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Rodeostar, betyg: 5]

Jag erkänner utan omsvep att jag inte känner till det minsta om schweizisk popmusik. Därför blir det svårt att skriva nåt om exempelvis The Bianca Storys arv, referenser och kreativa kontext. Men det blir också lite spännande att lyssna eftersom Schweiz som popland är ett helt vit fläck för mig.

Finns det något typiskt schweiziskt drag inom musikvärlden så upptäcker jag det dock inte här. The Bianca Story skulle lika gärna kunna komma från England eller Sverige. Kvintetten säger sig själva spela “New Wave Rock´n´roll”, själv skulle jag kanske kalla musiken experimentell alternativpop. Det låter intellektuellt, kreativt och lekfullt, kanske lite för genomtänkt för sitt eget bästa faktiskt. Att pressreleasen talar om konstskolor och musikteori känns naturligt, när intellektet får för stort inflytande över musik blir den ofta ett koncept snarare än något som svänger och berör. De dragen kan man också ana hos The Bianca Story även om de inte faller helt i den idémässiga gropen.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …