Atlas Losing Grip – Shut The World Out

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Shield Recordings, betyg: 4]

Medlemmarna i Atlas Losing Grip spelar eller har spelat i band som Enemy Alliance, Satanic Surfers, Sista Sekunden och Venerea. På Shut The World Out gästar Rodrigo Alfaro från satanistsurfarna och plattan består av tretton mer eller mindre melodiösa punklåtar som i flera fall lika gärna kan beskrivas som vanlig rock. Bandet kommer från Lund och skriver politiska texter på engelska, men dessvärre hittar jag inget i det här som står ut eller berör mig. Framförandet är helt okay och likaså ljudet, men gruppen har inte det där eftersträvansvärda lilla extra som skiljer dem från mängden. Även om låtarna är habila kompositioner så framstår de som orubbligt anonyma och trots att jag under två dygn har lyssnat igenom plattan en massa gånger har jag inte hitta något som lyfter den, eller ens några specifika låtar som känns mer minnesvärda än de övriga. Atlas Losing Grip varken spelar eller sjunger dåligt, men med tretton spår i bagaget borde några beröra åtminstone lite, men jag känner mig helt sval inför Shut The World Out och det är en ovanlig känsla. Bandet låter väldigt allvarligt, men knappast ilsket och någon humor förmedlas inte heller. Jag ser helt enkelt ingen anledning för någon att investera i en platta som denna. Världen är full av punkband, både gamla och nya, som ger åtminstone mig så mycket mer än vad det här ens kommer i närheten av.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …