Saturday , April 13 2024

Royale Madness – In The Frame

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Popmate Music / SME, betyg: 7]

Stockholmsbandet Royale Madness har haft 155000 profile views och över 117000 lyssningar på MySpace, samt medverkat på en samlings-CD som delats ut gratis av LEVIS-butiker i norden, vilket säger en del om gruppens popularitet. Och när jag lyssnar till In The Frame förvånar framgångarna föga egentligen. Royale Madness inleder sitt debutalbum starkt med nervig alternativrock och energisk punkfunk i låtar som “If it ain´t dead, can I keep it?”, “Never ever trust a hippie” och “Homo”. Därefter är inte alla låtar lika starka, men bandet har ett personligt stuk som inte alls är tokigt och som de aldrig frångår på albumet. I “She´s mad, she´s mean, got no sense of humor” påminner de till exempel om 60-talets lite hårdare The Kinks, men förblir sitt sound trogna och även om det i några andra spår blir lite för mycket av det goda så fungerar den här plattan fint. In The Frame håller genomgående en rätt jämn och tämligen hög kvalitet under de ungefär tjugofem minuter som den korta CD:n spelar. Det var dessutom länge sedan jag hörde en sångare som låter så engagerad och energisk som Christian Rimmerfeldt. Kan han översätta den energin till scenen lär det vara ett svettigt nöje att se Royale Madness live. Lite fler riktigt starka låtar och längre speltid till nästa platta och den kan bli en riktig fetträff i krysset. Till dess lär In The Frame gå varm vid ett flertal tillfällen.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …