Wednesday , June 12 2024

Snöras – Plague Waters

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Fysisk Format, betyg: 2]

Snöras från Oslo är ytterligare ett av de hardcoreband som skivbolaget Fysisk Format tycks ha en förkärlek till. Bandet gav 2006 ut albumet Heart Of Weakness och är nu tillbaka med Plague Waters som väl bäst kan beskrivas som gitarrbaserad alternativrock med screamosång och ett visst experimenterande i utförandet. Köper man vinylutgåvan får man bägge plattorna, men för egen del räcker det gott och väl med den här CD:n. Den roar mig nämligen inte alls. Att sången skulle vara hemsk och irriterande förvånar mig inte ett dugg heller. Det är närmast standard inom genren, men Snöras har i mitt tycke inte ens intressanta låtar eller arrangemang att bistå med. Det är gott om taktbyten, en hel del dissonans, primitiva melodisnuttar ibland, men musiken svänger inte och bandets gitarrdominerade sound känns inte märkvärdigt på något sätt. Carl Vikman (Seven Feet Four, Trapdoor Fucking Exit) har mixat och ljudet är det inget fel på, men vad hjälper det när inte låtarna förmedlar något känslomässigt? Jag har hört både bättre och sämre hardcore än den Snöras gör, så fans av genren uppskattar säkert Plague Waters i viss utsträckning, men av skivans åtta låtar torde någon kunna beröra mig i alla fall. Men det händer aldrig. Jag kan bara konstatera att det här är en meningslös skiva för min del och för Snöras del får jag hoppas att bandet har sin publik ändå.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …