Thursday , December 7 2023

S.N.O (Stonewall Noise Orchestra) – Constants In An Ever Changing Universe

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, The Unit / Sony BMG, betyg: 7]

För att finansiera sitt turnerande brukade S.N.O. (Stonewall Noise Orchestra) köpa in billig sprit när de lirade i Tyskland och sälja den vidare till hugade spekulanter i Sverige. Det är kärlek till musiken, det! Bandet som kommer från Borlänge gav redan 2005 ut sitt debutalbum Vol. 1 som återutgavs i år, men Constants In An Ever Changing Universe är en sprillans ny fullängdare och det är utan större eftertanke som jag direkt associerar gruppens tunga hårdrock till såväl Cathedral som 70-talets skapare av genren, nämligen den klassiska och ofrånkomliga upplagan av Black Sabbath. Hur många band som har lirat det här stuket före S.N.O. vet jag inte, men de är otaliga och merparten av dem är väl å andra sidan inte mer än halvlyckade på sin höjd. S.N.O. gör däremot sin grej riktigt övertygande och väldigt bra. Visserligen hade jag gärna sett att bandet tog ut svängarna mer och lämnade förebilderna i skuggan för att bli mer personliga och egensinniga själva i uttrycket, men tar man den här plattan för vad den är så är den rejält bra. Med hela tolv låtar och nästan en timmes speltid är det ofrånkomligt att det blir lite väl mycket av det goda, men låtarna är gediget framförda och som gottepåse betraktat kan man fingra i smågodiset under mer än bara en lördagskväll. Gruppen är mästerlig på att skriva och hantera material av det här slaget och den stonerdiggare som inte går igång på några spår här kan knappast vara född än.

Om Webbmaster

Kolla även

Radar och Josefin Berger skapar magi i Pappa Kapsyls julsaga

Karl-Bertil Jonssons julafton, Grinchen, Tomten är far till alla barnen, Fanny och Alexander, Musses jul …