Thursday , April 18 2024

V/A – Be True To Your School – A Fortuna Pop Compilation

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Fortuna Pop / Cargo, betyg: 8]

På Be True To Your School – A Fortuna Pop Compilation framför tjugofem band lika många låtar, inspelade och utgivna mellan 1997 och 2007. Grupperna kommer från England precis som det lilla skivbolaget Fortuna, men också från bland annat Australien och USA. Som titeln säger handlar det om pop, men det är en bred variation av pop-stilar plattan innehåller och låtarna är plockade från allsköns singlar, EP:n och fullängdare. Skivan innehåller dessutom ett tjockt och kärleksfullt skrivet häfte med bilder på skivorna och banden, samt en massa information som tål att läsas när det finns en stund över. Allting på den här samlingen är naturligtvis inte högintressant eller ens bra, men jag måste tillstå att förvånansvärt mycket är kanon. För dig med stort intresse för indiepop, obskyr pop eller pop över huvud taget är denna samling en liten guldgruva och du gör dig en stor otjänst om du inte köper den. Några exempel på fina höjdpunkter: Gruppen The Butterflies Of Love med låten “Rob a bank”, den Blondie-liknande “Oh Katrina” framförd av Tender Trap med tilltalande kvinnlig sång, blåsförsedda Sodastream gör en skön 70-talspastich av sin “Blinky” och Bearsuits “Itsuko got married” är en udda liten sak byggd på rytmiskt handklapp. Så där fortsätter det med många små sköna band som framför mer eller mindre fantasifulla låtar. Väldigt charmigt och givande.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …