Friday , December 8 2023

Populär Göteborgsklubb tar farväl

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

20 december blir sista tillfället att besöka Klubb Populär i Göteborg. Efter fem år i popGöteborg plockar de ner skylten och hissar avskedsflaggan. Den Populära klubben grundades av Anders Christensson och goda vänner under namnet Killing Music. De senare åren har man huserat varannan lördag på Storans klubbscen i Göteborg, nu med namnet Klubb Populär. Det är också här man avslutar med en fest i popens tecken. Under avslutningskvällen på lördag står Kristian Anttila , The Spiritual Negroes och Peter Sjöholm på scen. Anders själv berättar för Zero varför han väljer att lägga ner sin populära klubb.

– Det har varit många roliga år, men det var dags helt enkelt. Klubben tar mer tid och energi än vad många kanske tror och jag har nu bestämt mig för att ta det lugnt ett tag framöver. Och man ska ju lägga ner när det är som bäst har man ju hört…

Om du tänker tillbaka, vilka är de bästa klubbögonblicken?
– Rent spontant tänker jag på när Jay-Jay Johanson var på besök. Eller den grymma kvällen då Gorillakillarna hade sin 10-års reunion. Cut Copys spelning i våras var också fantastiskt. Men det största ögonblicket var ändå när The Mobile Homes spelade, då hette klubben fortfarande Killing Music och höll till på Bommens Salonger. Jag minns att de för första gången sedan 80-talet spelade sin hit “I Know I Will Die” som en överraskning för oss. Helt magiskt!

Kan vi förvänta oss något speciellt under avskedskvällen?

– Det blir ett “best of-populär”. Alla typiska låtar som spelats under åren och självklart tre spännande liveframträdanden. Vi förväntar oss ett fullproppat dansgolv och galenheter ifrån både Peter Sjöholm, Kristian Anttila och The Spiritual Negroes. Det kommer bli bästa kvällen någonsin helt enkelt.

Sista Klubb Populär
Var: Storan i Göteborg
När: Stora scenen, 22-03
Pris: 100 kr
Ålder: 18 år

Om Webbmaster

Kolla även

Marry Cherry – Knockout

Gillar du The Jesus and Mary Chain, Raveonettes och Spaceman 3?   Kolla då upp …